Slik gjør du arbeidet med klesvasken mer overkommelig

Arbeid med klesvask kan være en frustrerende opplevelse, uansett om det dreier seg om sortering av ulike typer skittentøy, å brette klær eller å prøve å finne de der sokkene som vaskemaskinen har spist. God merking av klær vil kanskje ikke løse alle disse problemene for deg, men et besøk på ikastetikett.no kan i hvert fall gjøre noe av sorteringen enklere.

Merk alle barnas klær

Det er like greit å begynne med merking av barneklær fra dag én, i og med at de aller fleste barnehager uansett vil stille krav om at klærne merkes. På ikastetikett.no finner du et bredt utvalg ulike navnemerker og strykemerker, som du kan tilpasse med egne design og teksten du ønsker. Det kan være smart å ha tilgang til både selvklebende navnemerker og strykemerker, da strykemerkene fortsatt er best til plagg som skal vaskes ofte og på høye temperaturer.

Når du merker alle klær trenger du ikke å lure på hvem plagget tilhører, samtidig som det også vil bli enklere å oppdage hvis barnet har fått med seg noen andre klær eller småting fra skolen eller barnehagen.

Lag et fast system med ulike typer skittentøy

I en perfekt verden bør du kanskje sortere skittentøyet i en mengde ulike kategorier, men det er neppe gjennomførbart i en hektisk hverdag? Derfor kan det være smart å prøve å begrense seg til for eksempel tre ulike kategorier:

  • En skittentøyskurv med bomull som skal vaskes på høy temperatur, for eksempel håndklær, undertøy og svært skitne plagg.
  • En skittentøyskurv for ulike typer finvask, som kan vaskes ved lavere temperatur og sammen med andre litt mer ømfintlige plagg.
  • En skittentøyskurv for enten hvite plagg som skal vaskes for seg selv, eller ulike mer sesongpregede kategorier – som for eksempel ull om vinteren.

Med litt mer system og god merking kan du gjøre arbeidet med klesvasken litt mer overkommelig – selv om vaskemaskinen fortsatt spiser sokkene.