Tre flotte reiseopplevelser på Caminoen i 2023

Den såkalte Caminoen er en samling med ulike pilegrimsleder, som for eksempel Camino Portugués eller Camino del Norde. De avsluttes alle i Santiago de Compostela, med det finnes en mengde ulike veier til dette målet – husk på at selve reisen er målet.

Din indre Camino – like viktig som selve fotturen

Til å begynne med er det fint å danne seg et forhold til at det å være på en Camino ikke bare dreier seg om å være i fysisk bevegelse, det kan også være en indre reise. Omgivelsene legger til rette for en spesiell opplevelse, men dessuten er det selvfølgelig en rik historie knyttet til disse turene.

Å være på en pilegrimsreise i 2023 dreier seg ofte om denne indre reisen, som kommer fra det å være på en ferie som handler om mer enn bare solstoler og sand. Bruk litt tid å reflektere over din indre reise før du velger ruten din.

Camino Francés – det trygge valget

Det finnes alts en mengde ulike Caminoer, av de er den såkalte Camino Francés eller «The French Way» den aller mest populære. Det er dessuten langs med denne ruten som du kan finne det største utvalget av kortere skreddersydde turer.

Selvfølgelig bør du være åpen for en av de mange andre rutene til Santiago de Compostela, men Camino Francés kan være et godt valg for nybegynnere – også fordi det er denne ruten du vil finne mest informasjon om på nett.

Gjør det praktiske så enkelt som mulig – fokus på opplevelsen

Å være på en lang fottur er per definisjon en aktiv ferie, men du trenger ikke å gjøre reisen tyngre og vanskeligere enn hva den trenger å være. Det vil være mye enklere å ha fokus på opplevelsen hvis du velger et alternativ med bookede overnattinger og bagasjetransport.

Til syvende og sist er det jo hovedpoenget med en pilegrimsreise – å la reisen bli til opplevelsen.