Derfor er laminatgulv et godt valg for deg med en aktiv livsstil

Assosierer du laminatgulv med litt kjedelige, plastlignende gulvplank? Tenker du at et laminatgulv tåler lite og raskt vil se stygt ut? Har du et inntrykk av at parkett er helt overlegent laminat i alle situasjoner? Da bør du ta en nærmere titt på moderne laminatgulv, som kan by på en helt annen kvalitet enn for bare noen år siden.

Gode gulv som er robuste og enkle å vedlikeholde

Et laminatgulv er enkelt forklart gulvplank som består en sammenpresset kjerne av tre og andre materialer, som så er «laminert» med en dekor som ligner på for eksempel heltre. Over denne dekoren er det påført en robust lakk. Det betyr at selv et billig laminatgulv til stor del består av tre, dessuten handler det om en råvare som ellers ikke ville ha blitt brukt til gulv – kanskje er det mulig å hevde at laminat er et ekstra bærekraftig valg?

Den robuste overflaten gjør laminatgulv særlig motstandsdyktige mot slag og annen mekanisk slitasje, i mye større grad enn de relative «myke» parkettgulvene som dominerer markedet. Et parkettgulv kan selvfølgelig slipes, noe et laminatgulv ikke kan, men på den andre siden vil laminatgulvet holde seg pent over tid.

Vannavstøtende og praktiske gulv

Noen laminatgulv er laget for å være ekstra vannavstøtende, selv om et laminatgulv aldri vil være helt vanntett. Det er åpenbart ikke mulig å bruke laminat på badet eller i andre våtrom, men et vannbestandig laminatgulv kan passe fint i for eksempel kjøkken, gang eller kjeller.

Enklere laminatgulv kan fortsatt være ømfintlige for vanngjennomtrenging i skjøtene mellom bordene, da vann kan føre til at selve «kjernen» i gulvplanken svulmer opp, så et ekstra vannbestandig produkt kan være smart hvis du tror at noe vann kan bli liggende på gulvet over tid. Denne fleksibiliteten når det gjelder egenskaper gjør også laminatgulv til et godt valg for deg med en aktiv livsstil.